Kiitos Suomen yrittäjäopistolle! Verkko-opinnot oli minulle juuri oikea tapa merkonomi tutkinnon suorittamiseen.
Kuva: Suomen yrittäjäopisto |
Kakun ohjeen muokkasin mieleisekseni gluteenittomasta ja laktoosittomasta appelsiinikakusta. Omasta versiosta tein hieman suklaisemman.
200 g Laktoositonta rasvaseoslevitettä
2 1/4 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
3 Kananmunaa
1 1/2 dl Perunajauhoja
1 1/2 dl Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl Kaakaojauhetta (100%)
2 tl Leivinjauhetta
2/3 dl Appelsiinitäysmehua
Pieni rasia Appelsiinikuoripaloja
Kakun valmistuksessa noudatin alkuperäistä ohjetta ja annoksesta riittää 1,5 litran vuokaan.
Juuri ennen tarjoilua koristelin kakun pinnan tomusokerilla.
Juuri ennen tarjoilua koristelin kakun pinnan tomusokerilla.
Kakusta tuli tosi pehmeä ja erittäin hyvän makuinen.
Gluteenitonta leivontaa blogista löytyi Hanna-tädin kakkujen ohje. Tätäkin ohjetta muokkasin hieman.
1 1/2 dl Laktoositonta kuohukermaa
2 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
1 tl Ruokasoodaa
1 tl Leivinjauhetta
6 dl Gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 dl Perunajauhoja
Valmistusohje on alkuperäisen mukainen ja annoksesta tulee noin 40-50 kpl.
Kekseistä tuli hyviä ja pehmoisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti